Názory lékaře: 10 účinků magnetických šperků

 

 

MUDr. Verena Breitenbach nazori lekara Energetix sperky

 

MUDr. Verena Breitenbach


 

MUDr. Verena Breitenbach pracuje jako gynekoložka a spisovatelka. Studovala v Ulmu, Baltimoru, Londýně a Švýcarsku. Po studiích medicíny a amerických lékařských licenčních zkouškách, absolvovala další studium přírodní medicíny, buněčné biologie, onkologie, psychosomatické medicíny, preventivní a anti-aging medicíny. 

 

 

1. ÚNAVA, ENERGIE

Magnetický náramek může pozitivně ovlivnit celé tělo


Magnety pomáhají stimulovat metabolizmus a odkyselení celého těla. Zlepšená cirkulace krve pomáhá buňkám získat větší množství kyslíku. Je zajímavé, že magnetický účinek je přenášen tělem. Magnetický náramek nošený na zápěstí může pozitivně ovlivnit celé tělo. Magnety mohou vyvážit uvolňování hormonů v mozku, například serotoninu a melatoninu po dobu vašeho spánku. Serotonin také produkuje vyšší pocit klidu, štěstí. Mimo toho mohou magnety posílit imunitní systém a bojovat proti infekcím.

 

 

2. MIGRÉNA

Magnety při případech migrény


Existují různé teorie o migréně. Jedna připisuje změny v semiochemikáliích jako serotonin, další hovoří o změně v buněčném metabolizmu a třetí hovoří o zánětové reakci. Magnetoterapie může pomoci ve všech třech případech. Může stimulovat odesílání neurotransmiterů, snížit otok a normalizovat metabolizmus buněk. Při migréně může nastat počáteční zhoršení, ale to je často znamením, že magnet pracuje. 

 

 

3. KREVNÍ TLAK

Magnetické náramky mohou normalizovat krevní tlak


Magnety v celkovém kontextu mohou vyvážit buď přebytek nebo nedostatek. Mohou pracovat na atomové či subatomové úrovni, a tím způsobit, že enzymy nebo buňky reagují jinak. Navíc mají vliv na vápník, draslík a na iony hořčíku. Všechny tyto elektrolyty mají vliv na vysoký krevní tlak. Magnety mohou mít i pozitivní vliv na psychiku posilněním neurotransmiterů, a proto zlepší náladu. Účinek magnetu je přenášený v krevním řečišti, bez ohledu na část těla, na kterém se nosí. Vysoký krevní tlak je často výsledkům zvýšené vaskulární rezistence. Tým Dr. Skaláka v USA ukázal, že magnety mohou normalizovat průměr cév, čím se normalizuje krevní tlak a zlepší se krevní oběh.

 

 

4. ALERGIE

Magnetická energie má pozitivní vliv na imunitní systém


Alergie může mít mnoho příčin. Ale všechny mají jednu společnou věc, a to je porucha imunitního systému. Imunitní systém úzce souvisí s autonomním nervovým systémem. Autonomní nervový systém se skládá ze dvou částí. Ze synaptického nervového systému a z parasynaptického nervového systému. První má stimulující účinek a druhý má potlačující účinek. Mezi nimi je potřebná rovnováha. Pokud dojde k poruše, může dojít k narušeni imunitního systému. Magnetická energie může ovlivnit vegetativní nervový systém a pomoct přivést systém zpět do rovnováhy, což může uvolnit celé tělo. Krevní oběh se zlepšuje a množství kyslíku v buňkách se zvyšuje.

 

 

5. REVMATISMUS

Nošení měděných náramků s magnety proti revmatismu


Pojem revmatismus zastřešuje celou řadu nemocí, které vyplývají ze změn imunitního systému. To může vést k zánětu pojivových tkání, kloubů, sliznic nebo cév. Měď – má pozitivní vliv na revmatismus. V kombinaci s magnetem může pomoci v případě̌ všech těchto problémů. Zároveň dochází ke změně a normalizaci imunitního systému. Mimo to ovlivňuje dodávání většího množství kyslíku do tkání a také zlepšuje buněčný metabolizmus (látkovou výměnu) a průtok krve. Revmatismus může být způsoben i přehnanou reakcí imunitního systému, který mohou magnety ztlumit. Velké množství tekutin a příjem alkalických (zásaditých) látek může redukovat vznik acidózy (překyselení organismu). 

 

 

6. HORMONÁLNÍ VÝKYVY

Magnety mohou zvýšit tvorbu endorfinů – hormony štěstí


Studie ukazují, ze magnetická́ energie muže ovlivnit mozkovou činnost. Magnety se používají na léčbu deprese, tinitusu (zvonění v usních), epilepsie, Parkinsonovy choroby, mrtvice a dalších onemocnění. Magnetická́ energie muže zvýšit produkci hormonů uvolněných z hypotalamu a z hypofýzy, které́ jsou umístěné v mozku. Muže se zvýšit tvorba endorfinů (hormony štěstí), které́ jsou morfiem pro tělo. Toto všechno zvyšuje Vaši dobrou náladu. 

 

 

7. MENSTRUAČNÍ BOLESTI

Magnetické srdce zlepšuje krevní oběh a snižují bolest


Nošením magnet. srdce v kalhotkách jsou bolesti výrazně zmírňované. Tento efekt tlumeni bolesti je výsledkům zlepšené cirkulace krve. Bolest je způsobená kontrakcemi dělohy při zbavovaní se výstelky. Magnety zlepšujú krevní oběh a tím se snižuje bolest. Tvorba endorfinu se zvyšuje, což také pomáhá bojovat proti bolesti. Mimo toho je zesílený celkový pocit pohody a imunitní systém.

 

8. ZÁDOVÉ PLOTÝNKY

Zlepšeni oběhu pomocí magnetů


Zádové plotýnky jsou špatně zásobované tkáně a velmi brzy mohou vykazovat známky opotřebení. Toto muže vést až k výhřezu plotýnek. Řešením mohou být speciální pomůcky pro držení těla, posilování zádových svalů nebo jako poslední možnost operace. Ideálním řešením je zlepšení oběhu v těchto tkáních, a to můžeme docílit pomocí magnetů. Odpadní látky a toxiny v plotýnkách mohou být lépe vylučovány podpořením metabolismu, čímž muže dojít k vyléčení.

 

 

9. LEDVINOVÉ KOLIKY

Magnetická tyčinka zlepšuje kvalitu vody


Zemské́ magnetické pole slábne a naše pitná voda už není tak pramenitá, jako kdysi. Ledvinové kameny jsou znakem toho, že ledviny nefungují správně a nejsou schopné eliminovat některé odpadní produkty. Zejména je aktivována tzv. sodno-draselná pumpa v buněčných stěnách, která zlepšuje fungování buněk a také zlepšuje činnost ledvinových kanálků. Tím dochází k detoxikaci a škodlivé látky jsou vylučováný z těla ven. Není pochyb o tom, ze magnetická́ tyčinka do vody přispívá ke zlepšení kvality vody.

 

 

10. PORUCHY SPÁNKU

Regenerace mozkových buněk


Magnetická energie může zlepšit metabolizmus buněk, a tak zlepšit výživu a detoxikaci buněk. Mozkové buňky mohou tedy fungovat efektivněji, regenerují se, a mohou produkovat více semiochemikálií, které stimulují spánek, jako například melatonin. V důsledku toho se spánek zlepšuje. Navíc účinky elektronického smogu a dalších vnějších faktorů, které ovlivňují spánek mohou být sníženy.

 

Z knihy „Healthy at last“ autorky Dr. Vereny Breitenbachové